Rýchly obed alebo večera? Cestoviny!

Cestoviny - špagety s omáčkou

Prídete domov, v chladničke horda nespracovaných surovín. Nevadí! Cestoviny to istia. Základom úspechu je uvariť ich podľa návodu na obale. Pozor, cestoviny sú hotové už vtedy, keď sú v strede ešte trochu tvrdé. Pár receptov na výborné omáčky.

Cestoviny so smotanou

Potrebujeme: cestoviny, šunka, šampiony, pór, sladká smotana, tavený syr, hladká múka, soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, vegeta.

Šampióny a nakrájaný pór dáme podusiť, pridáme nakrájanú šunku, koreniny a zalejeme trochou smotany. Necháme povariť a pridáme celý tavený syr. Zo zvyšnej smotany a múky pripravíme zátrepku a vylejeme do omáčky. Za stáleho miešania privedieme k varu.

Cestoviny s tekvicou

Potrebujeme: cestoviny, tekvica, kukurica v konzerve, šampiňóny, cesnak, soľ a čierne korenie, olej.

Na oleji orestujeme na šampióny , najlepšie „čerstvé“ alebo sušené, ak nie sú, tak aj z plechovky. Pridáme cesnak, kukuricu a na hrubo postrúhanú cuketu a dusíme. Keď  zmäkknú, pridáme ich do cestovín a premiešame. Môžete dochutiť sušenými bylinkami ako bazalka či provensálske korenie. Ako príloha je chutná čerstvá paradajka.

Cestoviny so syrom a brokolicou

Potrebujeme: 350 g cestovín, 350 g brokolice, 100 g syra Niva, 70 – 100 g oravskej slaniny, 250 ml šľahačkovej smotany, čierne mleté korenie, soľ.

Do vriacej osolenej vody dáme variť cestoviny. Pred dovarením pridáme brokolicu rozobratú na malé ružičky a spolu dovaríme. Scedíme do panvice aj s 2 – 3 lyžicami vývaru. Pridáme rozmrvený syr, smotanu, okoreníme a opatrne na miernejšom plameni miešame, až sa syr rozpustí. Nakoniec posypeme cestovinu slaninkou opraženou do chrumkava.

Cestoviny s krabími tyčinkami

Potrebujeme: 350 g cestovín, 1 krabie tyčinky, 2 plátky kuracích pŕs, 3 papriky, 2 paradajky, 1 šalátová uhorka, 1 ľadový šalát, dressing, šalátové korenie, soľ.

Na drobno nakrájané kuracie prsia orestujeme na malom množstve oleja. Medzitým uvaríme cestoviny. Papriky, paradajky, uhorky, šalát a krabie tyčinky nakrájame na rovnako veľké kúsky a všetko spolu zľahka premiešame. Pridáme dressing, šalátové korenie a soľ. Tento ľahký šalát servírujeme buď samostatne alebo ako prílohu ku grilovanému mäsu.

Cestoviny, čo chladnička dala

Práve takéto cestoviny sú niekedy tie najlepšie, žiadne vymýšľanie. Jednoducho pospájajte, čo pospájať ide, ideálne je ak máte syr a rajčiny, no ivencii sa medze nekladú. Uvarte cestoviny, hoďte na ne vašu zmes a zjedzte.

Dobrú chuť!

Fotografia: © BigStockPhoto.com

Ohodnotiť článok
[Spolu: 3 Priemer: 5]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tento web používa súbory cookie na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov. Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Googlom. Používaním tohto webu vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookie. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close