Recept na tekvicové koláčiky

Máte doma tekvicu a neviete, čo s ňou? Tak si upečte perfektné a hlavne chutné tekvicové dobroty, po ktorých sa len tak zapráši. Tekvica nemusí byť vždy len na slano! A už vôbec nie v našich receptoch.

Rýchly zaprášil

Potrebujete: 35 dkg tekvice (nastrúhať), 30 dkg práškový cukor, 2 vajcia, 3 dcl oleja, 25 dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 vanilka, 2 lyžice kakaa, 1 čaj. lyžička škorice, hrozienka, oriešky (podľa chuti).

Postup: všetko zmiešať a upiecť pri 180 stupňoch. Po upečení môžeme poliať čokoládou alebo lekvárom a na vrch môžete dať granko, nastrúhať čokoládu.

Pumpkin Pie

Potrebujete:

Cesto: 240 g hladkej muky, 160 g masla alebo margarínu, 80 g práškového cukru, štipka soli, 1 lyžička prášku do pečiva, 1 lyžica smotany alebo mlieka, 1 žĺtok.
Náplň: 1 kg oranžovej tekvice, najlepšie mladú, 1 vajce, 80 g hnedého cukru, 200 ml šľahačky, 1 lyžička mletého zázvoru, 1/4 lyžička muškátového orieška, 1/2 lyžičky škorice, 1 plná lyžica vanilkového pudingového prášku, nastrúhaná citrónová kôra.

Postup: múku, maslo, práškový cukor, žĺtok, smotanu, prášok do pečiva, všetko si zmiešame a vypracujeme cesto. Tekvicu si ošúpeme, vydlabeme , nakrájame na kocky zalejeme 100 ml vody a dusíme úplne do mäkka 10 minút, prebytočnú vodu vylejeme. Kruhovú formu alebo malý plech si vymastíme, vysypeme múkou. Cesto si vyvaľkáme a priložíme na plech, popritláčame aj na okraje. Na cesto dáme papier na pečenie, zaťažíme ho a predpečieme 12 min. 200 °C. V miske si zatiaľ vyšľaháme bielka, jedno vajíčko, hnedý cukor, ak nám vznikne pena pridáme: šľahačku, mletý zázvor, muškátový oriešok, škoricu, vanilkový puding, citrónovú kôru. Znova premixujeme. Tekvicu si pretlačíme vidličkou na pyré, dáme ho na pripravené cesto, ktoré máme už na plechu, na tekvicu dáme smotanovú polevu a pečieme 1 hodinu, pri 170 °.

Tekvicové muffiny

Potrebujete: 50 g vlašských orieškov, 150 g polohrubej múky, 100 g hnedého cukru, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 1 lyžička mletej škorice, štipka mletého muškátového oriešku, štipka mletého klinčeka, lyžička soli, lyžička sódy bikarbóny, 200 ml mlieka, 250 g tekvice, 4 lyžice jablkovej šťavy (alebo 100 % džúsu).

Postup: vyhrejte rúru na 200 °C. Oriešky zmixujte alebo posekajte nadrobno. V miske zmiešajte prvých 9 ingrediencií. Mlieko, tekvicu a jablkovú šťavu zmiešajte v samostatnej miske. Mliečnu zmes pomaličky vmiešajte do prvej – múčnej zmesi. Vezmite formy na muffiny, naplňte ich a dajte na 25 minút piecť. Cesto priebežne kontrolujte vidličkou. Košíčky naplňte tak do ¾.

Fotografia: © bigstockphoto

Ohodnotiť článok
[Spolu: 1 Priemer: 5]

Zanechať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Tento web používa súbory cookie na poskytovanie služieb, prispôsobenie reklám a analýzu prenosov. Informácie o tom, ako používate tento web, sa zdieľajú s Googlom. Používaním tohto webu vyjadrujete svoj súhlas s používaním súborov cookie. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close